Acrogym

Momenteel is er geen acrogym

Wat houdt acrogym in?68741a721f21046c9f57e914a64691b9

Als je het leuk vindt om met anderen samen te werken en zowel gymnastiek als acrobatiek je aanspreken, is acrogym zeker wat voor jou. De sport is zoals gezegd een combinatie van gymnastiek, acrobatiek en dans, met elkaar verbonden door choreografische onderdelen.

De discipline acrogym kent verschillende vormen. Er wordt gesport in twee-, drie of viertallen. Waar het bij de uitvoering omgaat, is om een ideale mix te maken van acrobatische oefeningen, met elkaar op een mooie en soepele manier verbonden door fraaie bewegingen. Kenmerkend is dat oefeningen op muziek worden uitgevoerd. Tijdens die oefeningen worden er bijvoorbeeld menselijke piramides gemaakt, wordt er door een lichtere sporter bij de partner(s) op de handen gesteund en wordt de bovenpartner daarna de lucht ingegooid, bijvoorbeeld voor een salto.

Het leren beheersen van het lichaam is bovendien ideaal om ook in andere sporten dan gymnastiek te kunnen gebruiken. Maar het leuke is vooral dat je bij de oefeningen met anderen bezig bent en iets moois presteert.

Je kunt al vanaf 6 jaar (na bijvoorbeeld Ouder & Kindgym, kleuter- of recreatieve gym) met de sport beginnen en deze tot op hoge leeftijd uitoefenen. Acrogym blijft geweldig om te doen, ook bijvoorbeeld voor turners en turnsters die eraan denken te stoppen met het toestelturnen.

Momenteel is er geen acrogym.

Tijdens de (basis)schoolvakanties en op feestdagen vinden er geen lessen / trainingen plaats.

 

6f7e8cb7d25bfde60ca4623223f7ea51

2011_04 Uitvoering Togido0031