Hoefslag 33, 8391 BH Noordwolde
info@togido-noordwolde.nl

Lesaanbod

Turnen voor jongens
Krachtig en snel! Tijdens de les wordt er aandacht besteed aan alle disciplines van het turnen. Ook bewegen de jongens zich door middel van gymnastische technieken over obstakels. De jongens turnen op de brug, rekstok, mat, ringen, trampoline, enz.

Wil je graag een keer langskomen om te kijken of een proefles meedoen? Stuur dan eerst een mailtje naar info@togido-noordwolde.nl voor meer informatie.

Peutergym
Vanaf 2 jaar mogen peuters op een speelse manier, samen met een ouder of verzorger, kennismaken met gym. Als je binnen komt bij een les staan er 4 toestellen/oefeningen klaar die iedere peuter in zijn eigen tempo mag beoefenen. De ene keer spring je op een trampoline, de andere keer kruip je door een tunnel of wordt er op een klimrek geklommen etc. Na ongeveer 30 minuten wordt alles met elkaar opgeruimd.  Daarna leggen we de lange mat uit en gaan we achter elkaar aan oefeningen doen zoals: springen, op de tenen lopen, hinkelen, huppelen, rollen etc. Nadat de lange mat is opgeruimd sluiten we af met bijvoorbeeld rennen op muziek of een kringetje maken.

Kleding waarin vrij bewogen kan worden wordt aanbevolen tijdens de lessen. Denk ook aan gymschoenen voor een goede ondersteuning tijdens de lessen. Ouders mogen tijdens de les meedoen/kijken. Wat is er nou leuker als samen met uw kind één op één bezig te zijn met gymnastiek.

Wil je graag een keer langskomen om te kijken of een proefles meedoen? Stuur dan eerst een mailtje naar info@togido-noordwolde.nl voor meer informatie.

Turnen
Voor kinderen in de leeftijdsgroep vanaf 4 jaar biedt Togido recreatieve gymnastiek-lessen aan. Tijdens deze lessen van een uur besteden we vooral aandacht aan de voorwaarden van het turnen. Kracht, lenigheid, coördinatie en houding worden in allerlei uitdagende situaties ontwikkeld. De lessen beginnen met een warming up en enkele oefeningetjes. Daarna komen diverse toestel- en oefensituaties aan bod. Er wordt gebruik gemaakt van standaard toestellen als brug, rekstok, ringen, trampoline, balk, kast en lange mat. Maar ook bijvoorbeeld touwzwaaien komt aan bod. Centraal staan het plezier in bewegen en de beleving. De les wordt meestal afgesloten met een spel.

Wil je graag een keer langskomen om te kijken of een proefles meedoen? Stuur dan eerst een mailtje naar info@togido-noordwolde.nl voor meer informatie.

Westrijdturnen
De meisjes in deze groep beginnen met het leren van de basisonderdelen. Ze leren wat spanning van het lichaam is, krijgen krachttraining en lenigheidsoefeningen. Er wordt hard getraind om steeds leniger te worden en om oefeningen perfect te kunnen turnen. Dit is de basis om uiteindelijk aan wedstrijden mee te gaan doen. Je kan meedoen aan wedstrijden op je eigen niveau. De wedstrijden beginnen regionaal, maar kunnen naar mate je verder gevorderd bent uitgroeien tot landelijke wedstrijden. De trainingen richten zich met name op de onderdelen sprong, brug, balk en vloer, dit zijn de wedstrijdonderdelen. Bij het turnen zijn er verschillende categorieën, die leeftijdsgebonden zijn.

Lesrooster

DagTijdDoelgroepTrainer
Dinsdag16:00 – 17:00Meisjes Turnen
(8 t/m 10 jaar)
Marijke Boes
Dinsdag17:00 – 19:00Wedstrijdturnen
Marijke Boes
Woensdag 09:00 – 09:45Peutergym
(2 t/m 4 jaar)
Hannie ’t Lam
Donderdag15:00 – 16:00Meisjes Turnen
(7 t/m 8 jaar)
Johanna Kleveringa
Donderdag16:00 – 17:00Meisjes en Jongens Turnen
(4 t/m 6 jaar)
Johanna Kleveringa
Donderdag17:00 – 18:00Jongens turnen met freerun
onderdelen (6 jaar. e.o.)
Marijke Boes
Donderdag18:00 – 19:00Meisjes Turnen
(11 jaar e.o.)
Marijke Boes


Contactgegevens trainers

Marijke boes06- 29289411
Johanna Kleveringa06- 29399388
Hannie ’t Lam06- 25345819