Vlechtplantsoen 15, 8391 LR Noordwolde
info@togido-noordwolde.nl

Lesaanbod

Turnen voor jongens
Krachtig en snel! Tijdens de lessen bewegen de jongens zich door middel van gymnastische technieken over obstakels. Tijgend de les wordt er aandacht besteed aan alle disciplines van het turnen. De jongens turnen op de brug, mat, kast, ringen, trampoline enz.

Wil je graag een keer langskomen om te kijken of een proefles meedoen? Stuur dan eerst een mailtje naar info@togido-noordwolde.nl voor meer informatie.

Peutergym
Vanaf 2 jaar mogen peuters op een speelse manier, samen met een ouder of verzorger, kennismaken met gym. Als je binnen komt bij een les staan er 4 toestellen/oefeningen klaar die iedere peuter in zijn eigen tempo mag beoefenen. De ene keer spring je op een trampoline, de andere keer kruip je door een tunnel of wordt er op een klimrek geklommen etc. Na ongeveer 30 minuten wordt alles met elkaar opgeruimd.  Daarna leggen we de lange mat uit en gaan we achter elkaar aan  oefeningen doen zoals: springen, op de tenen lopen, hinkelen, huppelen, rollen etc. Nadat de lange mat is opgeruimd sluiten we af met bv rennen op muziek of een kringetje maken.

Kleding waarin vrij bewogen kan worden wordt aanbevolen tijdens de lessen. Denk ook aan gymschoenen voor een goede ondersteuning tijdens de lessen. Ouders mogen tijdens de les meedoen/kijken. Wat is er nou leuker als samen met uw kind één op één bezig te zijn met gymnastiek.

Wil je graag een keer langskomen om te kijken of een proefles meedoen? Stuur dan eerst een mailtje naar info@togido-noordwolde.nl voor meer informatie.

Turnen
Voor kinderen in de leeftijdsgroep vanaf 4 jaar biedt Togido recreatieve gymnastiek-lessen aan. Tijdens deze lessen van een uur besteden we vooral aandacht aan de voorwaarden van het turnen. Kracht, lenigheid, coördinatie en houding worden in allerlei uitdagende situaties ontwikkeld. De lessen beginnen met een warming up en enkele oefeningetjes. Daarna komen diverse toestel- en oefensituaties aan bod. Er wordt gebruik gemaakt van standaard toestellen als rekstok, trampoline, balk, kast en lange mat. Maar ook touwzwaaien komt aan bod. Centraal staan het plezier in bewegen en de beleving. De les wordt meestal afgesloten met een spel.

Wil je graag een keer langskomen om te kijken of een proefles meedoen? Stuur dan eerst een mailtje naar info@togido-noordwolde.nl voor meer informatie.

Selectieturnen
De meisjes in de selectie beginnen met het leren van de basisonderdelen. Ze leren wat spanning van het lichaam is, krijgen krachttraining en lenigheidsoefeningen. Er wordt hard getraind om steeds leniger te worden en om oefeningen perfect te kunnen turnen. Dit is de basis om uiteindelijk aan wedstrijden mee te gaan doen. Je kan meedoen aan wedstrijden op je eigen niveau. De wedstrijden beginnen regionaal, maar kunnen naar mate je verder gevorderd bent uitgroeien tot landelijke wedstrijden. De trainingen richten zich met name op de onderdelen sprong, brug, balk en vloer, dit zijn de wedstrijdonderdelen. Bij het turnen zijn er verschillende categorieën, die leeftijdsgebonden zijn.

Lesrooster

DagTijdDoelgroepTrainer
Dinsdag16.00 – 17.00Turnen (8 t/m 10 jaar)Marijke Boes
 17.00 – 19.00SelectieturnenMarijke Boes
Woensdag 9.00 – 9.45PeutergymHannie ’t Lam
Donderdag15.00 – 16.00Turnen (7 t/m 8 jaar)Johanna Kleveringa
16.00 – 17.00Turnen (4 t/m 6 jaar)Johanna Kleveringa
 17.00 – 18.00Jongens turnen (6 jaar. e.o.)Marijke Boes
 18.00 – 19.00Turnen (11 jaar e.o.)Marijke Boes


Contactgegevens trainers

Marijke boes06- 29289411
Johanna Kleveringa06- 29399388
Hannie ’t Lam06- 25345819